Соціум

Ось чому вам необхідно терміново перестати боротися з лінню

Розкажіть про це цікаве дослідження друзям.

Коли наступного разу хто-небудь дорікне вас в ліні або недостатньо активному способі життя, розкажіть йому про одне дуже цікаве дослідження, інформує Ukr.Media.

Британське психологічне товариство розробило спеціальний тест, який був запропонований 60 студентам. У ньому оцінювалися одночасно рівень фізичної активності людини і її інтелект.

За результатами дослідження вчені зробили наступні висновки. Люди з більш високим інтелектом ведуть менш активний спосіб життя і набагато частіше дозволяють собі трохи полінуватися. «Мислителі» не хочуть відволікатися від власних роздумів і їм ніколи не буває нудно наодинці з собою.

Під час дослідження всі студенти носили спеціальні пристрої, які відзначали рівень їх фізичної активності. Ті, хто рухався частіше показали нижчі результати інтелектуальних показників. На думку вчених, для деяких фізична активність — лише спосіб відволіктися від власних думок і не залишатися наодинці з собою.

«Мислителі» набагато легше переживають нудьгу і не ставляться до власного усамітнення негативно. Якщо вірити вченим, то лінь якоюсь мірою можна вважати ознакою високого інтелекту. Але йдеться про повноцінний відпочинок, а не ігри в мережі і перегляд телевізора. Адже такі процеси теж належать до відволікання від своїх думок, але крім іншого ще й не приносять ніякої користі.