ГоловнеПолітика

Партнери України мають намір виступати єдиним фронтом проти агресії РФ

В офісі глави уряду Канади заявили, що непохитно підтримують Україну перед загрозою ймовірного загострення російської агресії. Про це під час телефонної розмови з президентом Володимиром Зеленським заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

«Прем’єр-міністр підтвердив непохитну підтримку Канадою суверенітету та територіальної цілісності України, наголосивши, що будь-яке військове вторгнення в Україну матиме серйозні наслідки, у тому числі координовані санкції. Він зазначив, що партнери України домовляються про те, щоб виступати єдиним фронтом проти російських провокацій», — йдеться у повідомленні.

В офісі Трюдо додали, що лідери двох держав також обговорили важливість економічних та судових реформ в Україні «для підтримки миру та процвітання в країні».

«Президент і прем’єр-міністр говорили про катастрофу літака МАУ рейсу 752 і свою рішучість продовжити вимагати справедливості від Ірану для жертв трагедії», — додали в офісі глави канадського уряду.

Раніше Зеленський повідомляв, що обговорив із Трюдо ситуацію на Донбасі та боротьбу за компенсацію сім’ям жертв збитого в Ірані літака.