ГоловнеСоціум

Пентагон наростить постачання зброї в Україну морем

Сполучені Штати Америки розширили постачання озброєнь в Україну морським транспортом. Про це у суботу, 27 серпня, пише The Washington Post.

У виданні уточнюють, що раніше Штати більше покладалися на авіацію, оскільки це значно прискорює постачання необхідного озброєння на фронт.

«Однак нині потрібен постійний потік великокаліберних боєприпасів і деяких видів важкого озброєння, а кораблі можуть перевозити величезну кількість вантажів», — сказано в повідомленні.

Видання зазначає, що морський транспорт дає змогу перевозити великі обсяги вантажів, що дає Києву можливість створювати запаси озброєнь.

«Постачання зброї морем стартувало через кілька тижнів після початку російського вторгнення в Україну, але значно розширилося навесні», — сказано в статті.

На думку WP, розширення поставок озброєнь у такий спосіб свідчить про те, що в США допускають затяжну війну, яка може «тривати ще протягом багатьох місяців і навіть років».

Нагадаємо, США витратили 26,6 мільярда доларів на військову допомогу Україні. Американський уряд тепер хоче проаналізувати, як було витрачено ці кошти.