ГоловнеПолітика

Перемога України не викличе ядерної війни — Кулеба

Україні потрібно якнайшвидше отримати досить важке озброєння від Заходу: це допоможе переламати ситуацію на Донбасі. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, пише Foreign Affairs.

«Ключовий момент настане, коли наші збройні сили за допомогою наданих Заходом систем залпового вогню знищать російську артилерію, переломивши ситуацію на користь України по всій лінії фронту. Після цього наші війська прагнутимуть відвойовувати шматки землі, змушуючи росіян відступати то там, то тут», — зауважив Кулеба.

При цьому Кулеба вважає, що перемога України у війні проти Росії не призведе до ядерної війни, незважаючи на занепокоєння деяких західних держав, які остерігаються надто сильно допомагати Україні.

Кулеба зазначив: на думку лідерів західних країн, Путін може розширити межі вторгнення і стане ще небезпечнішим. Дехто побоюється, що він може навіть використовувати ядерний арсенал.

«Але Путін не налаштований на самогубство; перемога України не призведе до ядерної війни. Такі побоювання можуть свідомо підігріватися самим Кремлем у стратегічних цілях. Путін — майстер газлайтингу, і я впевнений, що самі росіяни поширюють занепокоєння загнаним у кут Путіна, щоб послабити підтримку Заходу Україні», — написав Кулеба.

Нагадаємо, в ООН не відкинули можливості застосування Росією ядерної зброї в Україні. В організації вважають, що перспектива, яка раніше була немислимою, «з’явилася в межах можливого».