ГоловнеПолітика

Подоляк озвучив причину війни РФ проти України

Причина агресії Росії полягає у її бажанні знищити сусідні країни і відновити СРСР. Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter.

За його словами, розширення НАТО чи вигадані Кремлем «біолабораторії» – тільки частина російської пропаганди.

«Будь-які розмови про розширення НАТО та провокування Росії на війну – це цинічне виправдання звірств, воєнних злочинів і єдиного винуватця війни. НАТО чи фейкові «біолабораторії» – елементи пропаганди. Усе, що цікавить Росію, – знищення сусідів і реставрація «СРСР 2.0», – наголосив він.

Як відомо, 27 лютого почалися переговори про врегулювання ситуації в Україні. Представники Києва і Москви провели кілька раундів очно і кілька – у режимі відеозв’язку. На початку травня процес було призупинено. Пізніше Зеленський заявив, що Україна не вестиме переговори із РФ, доки не відновить позицію сили.

Крім того, Подоляк заявив, що Росія вимагає від України переговорів, оскільки має обмежені ресурси для війни. Російські окупанти нині перебувають на піку територіальних претензій. Вони розуміють, що ЗСУ за допомогою західної зброї здійснюватиме відвоювання захоплених ними територій.