Соціум

Поширені проблеми з сантехнікою, які можна вирішити без залучення фахівця

Що можна полагодити у санвузлі самостійно.

Тече туалет або погано пахне з каналізації? Як розв’язати проблеми у ванній, перш ніж вони стануть більші і дорожчі, інформує Ukr.Media.

Полагодити забитий злив

Зливи можуть виглядати по-різному, але зазвичай вони мають гідрозатвор, який зупиняє запах. У будь-якому випадку злив слід регулярно очищати, щоб залишки мила і волосся не забивали його і не викликали ще більшого засмічення.

Ось як це зробити:

Вийміть вставку і вимийте її з миючим засобом щіткою для посуду.
Потім вставте вставку і знову наповніть водою. Якщо слив засмітився нижче, то можете використовувати йоржик або Очищувач для труб.
Полагодити кран, що капає

Кран, що капає, може обійтися в кругленьку копієчку, тому постарайтеся вирішити проблему якомога швидше. Заміна прокладок або вкладишів не така вже й складна, проблема багатьох лише в тому, що на ринку маса різних моделей і буває складно знайти потрібні запчастини.

Крім того, бренди і моделі зібрані по-різному. Для дешевих імпортних змішувачів буває складно знайти відповідні комплектуючі. Таким чином, іноді простіше замінити весь змішувач на новий, ніж витрачати час, намагаючись відремонтувати старий.

Ось як це зробити:

Дізнайтеся, який у вас змішувач. Якщо у вас немає квитанцій або документів, відвідайте веб-сайт постачальника та подивіться, чи можна знайти фотографії вашого змішувача. У великих брендів часто є описи і відеоролики, в яких показано, як самостійно замінити запчастини.

Видалити вологу

Ремонт ванної кімнати — це робота для професіоналів. Однак якщо протікання немає, то спробуйте забезпечити хорошу вентиляцію. Не закривайте двері, не залишайте сушитися білизну і завжди витирайте надлишки води з підлоги.

Забита раковина

Засмітилася раковина — теж не проблема. У більшості випадків засмічення відбувається через засмічення сифона під умивальником, який можна легко почистити самостійно.

Ось як це зробити:

Приготуйте відро і кілька ганчірок.

Відкрутіть відрізки труби. Якщо гідрозатвор зроблений з пластика, зазвичай навіть не потрібно використовувати інструменти.

Очистить внутрішню частину трубки.

Зберіть деталі і перевірте, чи проходить вода по трубах і чи немає витоків.

Якщо труба забита нижче, її можна прочистити вантузом або спеціальними засобами для чищення труб.
Якщо це не спрацює, краще викликати сантехніка.

Унітаз, що протікає

Цю проблему також можна вирішити самостійно. Це викликано зазвичай вапняним нальотом, що означає, що клапан не може щільно закриватися.

Ось як це зробити:

Переконайтеся, що клапан не покритий вапном. Якщо це так, вапно можна розчинити оцтовою кислотою. Якщо це не допоможе, можливо, необхідно замінити прокладку.

Сучасні туалети складніше полагодити, ніж старі, але в інтернеті можна знайти хороші навчальні відеоролики, які допоможуть вирішити різні проблеми без залучення фахівця.

Брудні і темні шви між плитками

Шви між плитками часто з часом заповнюються брудом і залишками мила. Це викликає зростання чорних плям цвілі, які, хоча і не обов’язково небезпечні, все ж виглядають непривабливо.

Ось як це зробити:

Цвіль не може рости на чистих і сухих швах, тому що немає харчування для зростання грибка. Таким чином, щоб видалити грибок, потрібно ретельно промити шви будь-яким підходящим миючим засобом. Це вб’є цвіль і видалить темні шви.

Зламана плитка у ванній

На жаль, в приміщенні з підвищеною вологістю складно замінити кілька зламаних плиток, не пошкодивши при цьому інші. Також недоцільно міняти і плитку на підлозі. Інша справа туалет без душу, тут можна замінити окремі пластини.

Ось як це зробити:

Спочатку вичистіть шов навколо пошкодженої плитки (надіньте захисні окуляри).
Очистить задню частину старої плитки і приклейте нову.

Після того, як клей висохне, заповніть шви навколо нової плитки. Врахуйте, що стики будуть виглядати новіше, так як важко отримати точно такий же колір, як і на інших стінах.