ГоловнеПолітика

Посол Вірменії відвідав прифронтові області України

Посол Республіки Вірменія в Україні разом із представниками Спілки вірмен України та духовенством відвідав низку прифронтових областей України.

8 та 9 серпня Посол РВ В.Карапетян відвідав Запорізьку та Дніпропетровську області разом з Главою Української єпархії Вірменської Апостольської церкви єпископом Маркосом Оганесяном та заступником Президента Спілки вірмен України Давидом Мкртчяном.

Основною метою візиту були зустрічі з місцевими вірменськими громадами, підтримка та заохочення посольством структур спільноти в осередку бойових дій. Зустрічі з представниками громад відбулися на території, прилеглій до храму Пресвятої Богородиці у Запоріжжі та в культурному центрі «Вардугі» біля храму Св. Григорія Просвітителя у Дніпрі.

Участь у спільній літургії у Запоріжжі та зустрічі з послом взяли очільники різних духовних єпархій краю – єпископи Української Православної, Греко-Католицької та Римо-Католицької церков.

Під час теплої та прямої бесіди Посол Карапетян торкнувся вірмено-українських відносин, розповів про події, що відбуваються у Вірменії, розповів про діяльність посольства. Він також ознайомився з проблемами громадян Вірменії у Дніпрі та Запоріжжі, організував консультації з різних консульських питань. Посол запевнив присутніх, що посольство й надалі надаватиме всебічну підтримку тим громадянам, які її потребують.

У Запоріжжі В. Карапетян також мав зустрічі з першим заступником губернатора області Віталієм Сиволапом та заступником міського голови Анатолієм Васюком. Останній, зокрема, високо оцінив щоденну роботу вірменського товариства. Посол Карапетян та члени делегації стали свідками зусиль вірменської спільноти в церкві Пресвятої Богородиці, коли представники діаспори організували роздачу гуманітарної допомоги сотням людей, які потрапили у скрутне становище внаслідок військових дій. Цю гуманітарну допомогу громада надає щодня.

Нагадаємо, раніше вірменські дипломати, представники діаспори та духовенства відвідали Харківську, Полтавську та Одеську області.