Соціум

Правила експлуатації смартфону, які вбережуть власника гаджета від різних неприємностей

Особливості використання телефону.

Без смартфону (телефону) сьогодні неможливо уявити життя сучасної людини. Навіть бюджетний гаджет прослужить вам вірою і правдою довгі роки, якщо правильно його експлуатувати. Дотримуйтесь простих хитрощів, і ви також зможете убезпечити себе від різних неприємностей, пов’язаних зі смартфоном, інформує Ukr.Media.

Правила догляду та користування смартфоном

Якщо у вас сучасна модель смартфона, намагайтеся не доводити гаджет до мінімального рівня заряду. Навіть після покупки! Хоча деякі продавці спочатку рекомендують повністю розрядити апарат, а потім заряджати. Це помилка, а правильно буде чинити так: ставити смартфон на підзарядку, коли рівень індикатора трохи вище половини.

Часто в гаджеті присутні функції, якими багато людей користуються вкрай рідко або не вдаються до них зовсім. Вимкніть такі, вони нехай повільно і поступово, але все-таки виснажують зарядний ресурс батареї. Особливо це стосується Bluetooth і Wi-Fi.

Намагайтеся не розмовляти по телефону і не грати в ігри на смартфоні, коли він заряджається. Якщо апарат підключений до зарядного пристрою і одночасно використовується, може трапитися перегрів батареї. Відповідно, підвищуються ризики загоряння або вибуху гаджета.

У роз’єми зарядки неминуче проникають пил і бруд. Зрештою вони можуть заважати нормальній роботі даних портів. Через день протирайте корпус смартфона вологими серветками (тільки не косметичними, а спеціальними для монітора). Двічі на місяць очищайте роз’єми від частинок пилу і бруду — але у жодному разі не робіть цього ватною паличкою або сірником з намотаною на нього ватою, так ви ще глибше проштовхне бруд всередину пристрою. Чистку роз’ємів проводьте за допомогою шприца, заповненого повітрям.

Намагайтеся відключати потік спаму і всі непотрібні вам повідомлення, так як вони дійсно помітно витрачають енергію і швидко знижують рівень заряду.

На замітку: термін життя акумуляторів на сучасних смартфонах становить приблизно 3-4 роки. Однак на практиці ємність батареї випаровується швидше, якщо гаджет використовується інтенсивно — і число циклів його перезарядки вище стандартного. Так що врахуйте, чим частіше ви будете заряджати телефон, тим швидше його батарея прийде в непридатність.

Безперебійна робота гаджета протягом доби змушує акумулятор швидше виходити з ладу. Тому обов’язково давайте процесору відпочинок, відключаючи пристрій повністю хоча б раз на тиждень на пару годин.

Фахівці радять заряджати смартфон вимкненим. І причина тут одна — процес зарядки протікає швидше, так як на його швидкість істотно впливають робота численних додатків і месенджерів, пошук мережі тощо.

Гаджет з металевою або скляною поверхнею може легко вислизнути з рук. Щоб не розбити телефон, придбайте на нього особливий чохол — з нековзного soft-touch пластика або силікону.

На замітку: у багатьох сучасних мобільниках є функція швидкої зарядки. Використовуйте її тільки при крайній необхідності. В інших випадках — тільки стандартну зарядку, вона не буде створювати зайве навантаження на акумулятор. Також пам’ятайте, що якщо не відключити від мережі смартфон при заряді 100%, почнеться процес безперервної підзарядки, що підвищить ризик перегріву і поломки пристрою.