ГоловнеПолітика

Президент привітав українців із Новим роком

Президент України Володимир Зеленський привітав співгромадян із Новим 2022 роком. Рекордне за тривалістю відеозвернення в ніч на суботу, 1 січня, транслювали прес-служба глави держави та українські телеканали.

Зеленський назвав 2021 рік особливим, оскільки Україна святкувала 30-річчя своєї незалежності, і заявив, що говоритиме «не про те, що було зроблено, а про тих, хто зробив».

«Будують, творять та захищають Україну надзвичайні люди. Не сумніваюся, разом із вами ми зробимо наступний рік ще кращим», — сказав президент.

При цьому Зеленський згадав медиків, вчителів, рятувальників, спортсменів, а також військових, які захищали та захищають нашу країну в зоні ООС: «Ті, хто захищає Україну. З 2014 року і досі. Зберігаючи вірність присязі. І відчуваючи поклик серця, добровільно. Захисники та захисниці України. Герої України, які вісім років захищають наші кордони, захищають їх на суші, у воді, у повітрі, на передовій, у тилу ворога, через снайперський приціл, представники різних родів військ та єдиного козацького роду».

Нагадав український лідер і про евакуацію нашою владою українців та іноземців з Афганістану, про проходження збірної України з футболу до чвертьфіналу Євро-2020, про перший саміт Кримської платформи, про прийняття олігархічного закону, про рекордний урожай, про результати Великого будівництва та інші важливі події.

Зрештою, президент висловив жаль, що війна на сході України ще не закінчена, назвавши це своєю головною метою.

«На жаль, ми поки що не закінчили війну на сході нашої держави. І це моя головна мета. Саме тому я говорю «поки що». Тому що наступний рік точно буде кращим! Я впевнений у цьому! Головне, щоб усі ви, всі ми були живі і здорові.<...> Щоб сусіди в гості до нас — із холодцем і з пляшкою, а не зі зброєю і без стуку. І щоб друзі — і щоб вони були справжніми, готовими битися за тебе, — не в Твіттері, а поряд.

І щоби родичі приїжджали. І щоб приїжджали частіше. З Донбасу, із Криму. Але не в гості, а до себе поверталися додому, адже всі ми одна сім’я. І Донбас, і Крим. І як тільки ми приберемо лінію розмежування у голові, вона зникне і на карті.

І буде так, як має бути в Україні», — наголосив гарант і пообіцяв, що все зробить, щоб цього досягти.