ГоловнеПолітика

Президент: Україна впритул наблизилась до реалізації давньої мети — вступу до ЄС

Україна впритул наблизилась до реалізації давньої мети — вступу до Євросоюзу. Про це Президент Володимир Зеленський заявив у відеозверненні, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми отримали від Єврокомісії запитальник. Нарешті. Запитальник, відповіді на який будуть основою для підготовки висновку Єврокомісії щодо готовності України до переговорів про членство в ЄС. Відповіді наш уряд підготує якісно й дуже швидко. Я думаю, протягом тижня. Далі – висновок Єврокомісії, який буде підготовлений протягом найближчих декількох місяців. А далі – рішення держав-членів та переговори про вступ», — сказав Глава держави.

Він висловив переконання, що Україну чекає успіх на цьому шляху.

За словами Президента, Україна нарешті впритул наблизилась до реалізації давньої мети.

«Україна буде однією серед рівних у нашому спільному європейському домі. Україна буде членом Європейського Союзу. Мирною, суверенною відбудованою державою. Ми це забезпечимо. Жодних сумнівів немає», — наголосив Зеленський.

Він додав, що триває підготовка до завтрашньої масової акції у Варшаві, яка відбудеться в межах ініціативи президент Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн і прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо – Stand for Ukraine.

Як повідомлялося, президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн передала Президентові України Володимиру Зеленському опитувальник для набуття статусу кандидата на членство в ЄС.