ГоловнеСоціум

Президента України відзначили престижною європейською премією Карла Великого

Судетонімецьке крайове товариство (Sudetendeutsche Landsmannschaft) нагородило Президента України Володимира Зеленського Європейською премією Карла Великого за проявлену мужність під час повномасштабного нападу росії, про це повідомляє у суботу німецьке видання RND.

«На початку своєї традиційної зустрічі Судетонімецьке крайове товариство нагородило Президента України Володимира Зеленського Європейською премією Карла Великого», — йдеться у повідомленні.

Як заявив очільник товариства Бернд Поссельт, таким чином відзначено хоробрість Зеленського, який не втік після нападу росії на Україну, а бореться за те, щоб вести свою країну в європейське майбутнє.

Зазначається, що під час урочистої церемонії премію Карла Великого, якою було нагороджено Президента України, прийняла українка, яка втекла від війни в Україні і знайшла притулок в одному з центрі судейських німців. Як тільки дозволятиме ситуація, представники Судетонімецького крайового товариства поїдуть до Києва, щоб передати нагороду українському президенту.

Ще одну премію Карла Великого було вручено президенту Румунії Клаусу Йоганнісу – він отримав премію за 2020 рік, коли церемонію нагородження скасували через пандемію коронавірусу.

Європейською премією Карла Великого Судетонімецьке крайове товариство відзначає людей, які зробили особливий внесок у європейське об’єднання та міжнародне взаєморозуміння.