ГоловнеПолітика

Протягом двох місяців США в рамках «президентських пакетів допомоги» виконали багато запитів України

Останні два місяці адміністрація президента США Джо Байдена допомагала Збройним силам України готуватися до контрнаступу на півдні. Про це повідомив представник Байдена, повідомляє CNN.

Представник Білого дому розповів, що Україна протягом кількох місяців просила у США «зброю, спеціально призначену для їхнього запланованого контрнаступу на півдні», і Вашингтон виконував «конкретні запити».

Протягом останніх двох місяців Сполучені Штати у рамках «президентських пакетів допомоги» виконали «багато з цих запитів», у тому числі на постачання додаткових боєприпасів, артилерії та переносних протитанкових ракетних комплексів Javelin.

Телекомпанія наголошує, що міністр оборони США Ллойд Остін та голова Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі регулярно спілкувалися з представниками Міноборони України, щоб з’ясувати, «яка конкретна зброя потрібна залежно від цілей України на полі бою».

Раніше міністр оборони США Ллойд Остін підтвердив українському колезі стабільну підтримку Вашингтона у передачі Києву необхідного озброєння для протидії російській агресії.