ГоловнеПолітика

Радбез ООН розгляне воєнні злочини росіян в Україні у вівторок – Зеленський

Міжнародні партнери будуть детально поінформовані про дії російських загарбників на тимчасово захоплених українських територіях і воєнні злочини росіян у Бучі та інших містах розглянуть на засіданні Ради безпеки ООН у вівторок, 5 квітня.

Також будуть нові санкції проти рф, заявив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Усі партнери України будуть детально поінформовані про те, що відбувалося на тимчасово окупованій території нашої держави. Воєнні злочини в Бучі та інших містах під час російської окупації будуть предметом розгляду і в Раді безпеки ООН у вівторок», — сказав глава держави.

Крім того, за його словами, обов’язково буде й новий санкційний пакет проти росії.

«Ми вигнали ворога з території кількох областей. Але під контролем російських військ ще залишаються окуповані райони інших областей. І після вигнання окупантів звідти можуть відкритися ще страшніші речі. Ще більше смертей і знущань. Бо така природа російських військових, які прийшли на нашу землю. Це виродки, які не вміють інакше. І такі в них були накази», — підкреслив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були звільнені від російських загарбників. У звільнених містах та селах зафіксовано масові вбивства росіянами цивільних осіб. Зокрема, у звільненій від загарбників Бучі виявили братську могилу, де поховано майже 300 людей, по вулицях лежать десятки тіл, деякі із них із зв’язаними руками.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська російських загарбників обстрілюють та знищують ключові об’єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.