Freestyle

Резніков анонсував трирівневу систему ППО/ПРО

На зустрічі країн-партнерів у Рамштайні було обговорено розробку в Україні трирівневої системи у сфері ППО/ПРО. Як повідомив голова Міноборони Олексій Резніков, це питання було одним із найважливіших на останній зустрічі.

«Ми зараз не можемо говорити про всі деталі. Але серед найважливіших пріоритетів визначено розвиток трирівневої системи ППО/ПРО. Чітке бачення у цьому плані сформовано завдяки успішним діям та на основі досвіду Повітряних Сил ЗСУ під командуванням генерал-лейтенанта Миколи Олещука, аргументи якого я наводив партнерам», — написав Резніков.

За його словами, крім питання, що порушується у сфері ППО/ПРО, важливо і те, що Україна вже отримала від Німеччини зенітні самохідні артилерійські установки Gepard.

Він наголосив, що Україна вже отримала від Німеччини зенітні самохідні артилерійські установки Gepard, а на підході ЗРК Iris-T.

«Наші фахівці закінчують навчання на сучасній німецькій ЗРК Iris-T, яка незабаром зробить наше небо безпечнішим. Прийнято принципове рішення щодо комплексів NASAMS. Не кажучи про бронетехніку і великий обсяг іншої допомоги», — пише Резніков, підбиваючи підсумки останніх 4,5 місяців співробітництва із західними партнерами.

Нагадаємо, 8 вересня у Німеччині відбулася чергова зустріч на авіабазі Рамштайн. На ній українським делегатам пообіцяли нову зброю, яка посилить ЗСУ.