ГоловнеПолітика

Резніков сказав про чисельність військ РФ біля кордонів

Біля кордонів України перебувають близько 140 тисяч російських військових, відведення військ немає, заявив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю РБК-Україна, яке було опубліковано у четвер, 17 лютого.

«Станом на сьогоднішній ранок (16 лютого), згідно з доповіддю Головного управління розвідки Міноборони, на жаль, ми не фіксуємо поки що реального відведення військ, про яке заявляє РФ», — сказав він.

Міністр визнав, що про око справді відводять невеликі підрозділи, але говорити про тотальне чи навіть видиме відведення військ не можна. «І тут це збігається з вчорашніми заявами зі США, що факту відведення військ немає», – зазначив Резніков.

«Якщо не помиляюся, станом на вчора було 125 тисяч наземного контингенту, а якщо брати морську і повітряну складову – то це десь під 140 тисяч приблизно», – каже глава Міноборони.

Також він спростував заяву президент РФ Володимира Путіна, що у зоні проведення ООС на Донбасі перебуває 120 тисяч українських військових. З його слів, або президент РФ помилився, або його обманюють його ж військові, або він знову сказав неправду на весь світ.

«Ми оцінюємо, що в ОРДЛО в окупаційному контингенті – це перший і другий армійські корпуси РФ, де командують 2 тисячі російських офіцерів, – 35 тисяч осіб. У нас така сама кількість військових в ООС плюс-мінус у порядку таких же цифр», – заявив Резніков.

Тим часом у Росії два дні заявляють про відведення військ Західного і Південного регіонів у місцях постійної дислокації після того, як завершилися навчання.