ГоловнеПолітика

РФ навмисне тероризує мирних громадян в Україні — Британія в ООН

Російські війська навмисно тероризують та вбивають мирних громадян в Україні, порушуючи міжнародне гуманітарне право. Про це на засіданні Ради безпеки ООН заявила постійний представник Великобританії Барбара Вудворд.

«Правда полягає не тільки в тому, що громадяни гинуть під час російської незаконної агресивної війни, а й у тому, що Росія навмисне веде війну, спрямовану на те, щоб убивати та тероризувати український народ», — зазначила британський постпред.

Вона навела як приклад Бучу та Ірпінь, де російські солдати «вбивали і розчленовували цивільних».

«Жодної різниці не було між військовими цілями, лікарнями, школами чи маріупольським театром, перед яким було чітко написано «діти», — констатувала дипломат.

Вона наголосила, що дії Росії «є безперечним порушенням міжнародного гуманітарного права» і засудила спроби російської пропаганди «дегуманізувати та демонізувати українців, називаючи їх неонацистами».

Нагадаємо, постпред України при ООН Сергій Кислиця заявив, що однією з умисних цілей російської агресії може бути створення продовольчої кризи в Україні та світі.

Раніше повідомлялося, що Управління Верховного комісара ООН з прав людини збирає в Україні свідчення та докази дій російської сторони, які можуть бути визнані воєнними злочинами.