ГоловнеПолітика

РФ не готова до переговорів з Україною — Держдеп США

Заяви керівництва Росії про готовність до переговорів залишаються голослівними. У США не вбачають ознак готовності Кремля до участі у сумлінному діалозі з Україною. Про це заявив офіційний представник Держдепартаменту США Нед Прайс, повідомляє прес-служба Держдепу.

РФ могла б продемонструвати свою готовність до сумлінного діалогу та дипломатії з Україною. Зокрема, росіяни мають припинити бомбардування об’єктів енергетичної інфраструктури України, зазначив американський урядовець.

«Одним з них було б припинення бомбардувань цивільних об’єктів, припинення руйнування інфраструктури, припинення атак систем постачання опалення, води, електроенергії для народу України. Іншим варіантом було б припинення того, що в кращому разі видається невибірковим обстрілом житлових районів, цивільних будівель, дитячих майданчиків, шкіл, лікарень, або, у гіршому разі, умисним обстрілом цих місць», — наголосив він.

Росії також мала можливість показати свою відданість діалогу та дипломатії, коли йшлося про її подальшу участь у «зерновій угоді». Проте Москва продовжує «тримати у заручниках» цю ініціативу, нагадав Прайс.

«Сполучені Штати не побачили нічого, що вказувало на те, що росіяни зараз готові брати відповідальну участь у переговорах», — підсумував представник Держдепу.

Нагадаємо, що США та Росія домовилися про проведення переговорів щодо ядерних озброєнь.

Напередодні повідомлялося, що Білий дім підтримує зв’язок із Кремлем.