ГоловнеПолітика

Російська армія майже вичерпала свої ресурси — Джонсон

Найближчими місяцями наступ Росії в Україні сповільниться. Про це у вівторок, 22 червня, заявив прем’єр-міністр Борис Джонсон із посиланням на британську розвідку в інтерв’ю групі європейських газет, пише Reuters.

За його словами, окупанти поки що просуваються на Донбасі, але ціною великих втрат і живої сили, і зброї.

«Проте наша служба військової розвідки вважає, що в найближчі кілька місяців Росія може дійти до точки, після якої більше не буде жодного руху вперед, тому що вона вичерпає свої ресурси», — сказав Джонсон.

Він наголосив, що інші країни мають допомогти українцям «переламати динаміку».

«Я аргументуватиму це на саміті Великої сімки. Оскільки українці здатні розпочати контрнаступ, його потрібно підтримати. Технікою, яку вони вимагають від нас», — підкреслив Джонсон.

На запитання, що вважатиметься перемогою для України, Джонсон відповів: «Щоб ми хоч відновили статус-кво, який був до 24 лютого, і щоб російські війська були відкинуті з районів, у які вони вторглися».

Нагадаємо, прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон побував в Україні з неоголошеним візитом. За підсумками переговорів, Джонсон запропонував Володимиру Зеленському масштабну програму підготовки українських військових на британській території.