ГоловнеПолітика

Розміщення військових США є відповіддю НАТО на агресивні дії РФ — Міноборони Польщі

Прибуття до Польщі американських військових зі складу 82-ї Повітрянодесантної дивізії (ПДД) є найкращою відповіддю НАТО на агресивні дії Росії.

На цьому наголосив у Твітері глава Міністерства національної оборони Польщі Маріуш Блащак, коментуючи прибуття в неділю до Польщі першої великої групи американських військових, передає Укрінформ.

“Ми послідовно зміцнюємо безпеку Польщі та східного флангу НАТО. Військові 82-ї повітрянодесантної дивізії щойно приземлилися в аеропорту Жешува. Це наша союзницька відповідь на зростаючу кризу, спричинену агресивними діями Росії”,- підкреслив Блащак.

До аеропорту “Ясьонка” неподалік Жешува в неділю близько 15-ї години (за київським часом) прибув військово-транспортний літак C-17 ЗС США, яким до Польщі перекинуто першу велику групу американських військових.

Як інформувало агентство, напередодні до Польщі прибула передова група і частина командування 82-ї ПДД.

Як відомо, до Польщі загалом прибуде 1,7 тис. американських військовослужбовців зі складу 82-ї ПДД. Увесь процес перекидання американських військ до Польщі може тривати до кількох днів.

Раніше США заявили, що додатково направлять майже 3 тис. військовослужбовців до Польщі та Румунії, щоб захистити Східну Європу від потенційної загрози через зосередження російських військ поблизу кордонів України.