ГоловнеСоціум

Розвідка Британії розповіла про ситуацію на Зміїному

На острові Зміїний, де Росія неодноразово намагалася зміцнити свій незахищений гарнізон, точаться бої. Про це йдеться у звіті Міноборони Великобританії, опублікованому 11 травня.

Зазначається, що Україна успішно вразила російські засоби ППО та кораблі постачання за допомогою безпілотників Bayraktar.

«Російські кораблі постачання мають мінімальний захист у західній частині Чорного моря після відступу російського флоту до Криму… Нинішні зусилля РФ щодо збільшення своїх сил на острові Зміїний дають Україні більше можливостей для ураження російських військ та техніки», — заявили у британській розвідці.

При цьому наголошується, що Росія зможе домінувати у північно-західній частині Чорного моря, якщо зміцнить свої позиції на острові Зміїний за допомогою стратегічних крилатих ракет, ППО та берегової оборони.

Нагадаємо, ситуацію на окупованому острові Зміїний називають «черговою Чорнобаївкою». Так, з початку травня ЗСУ за допомогою Байрактарів знищили кілька російських катерів, гелікоптер і підбили фрегат Адмірал Макаров.