ГоловнеПолітика

СБУ заявила про зачистку ворожих агентів по всій Україні

Співробітники СБУ у цілодобовому режимі виявляють та знешкоджують агентів, диверсантів та спільників російських загарбників. Зачистка провадиться по всій території України, повідомляється на сайті спецслужби у вівторок, 1 березня.

У СБУ розповіли про підсумки своєї діяльності за останню добу. На Рівненщині контррозвідники СБУ затримали агента російських спецслужб. Він фотографував та знімав на відео стратегічні та військові об’єкти на території області. Ця інформація була потрібна загарбникам для підготовки диверсій.

Крім того, зрадник організовував підривну діяльність у соцмережах. Він намагався знайти спільників, які б за гроші поширювали ворожий контент.

На Житомирщині спецназівці СБУ знешкодили коригувальника вогню. Його затримали прямо у момент, коли він ставив радіомітку на мосту під час виїзду з Житомира. Під час перевірки документів він почав відстрілюватись, проте силовики його одразу ліквідували.

Крім того, за добу затримано вісім осіб, які за грошову винагороду від ворога наносили мітки для коригування вогню та здійснення диверсій.

У Маріуполі співробітники СБУ затримали двох зрадників. Вони передавали ворогові інформацію про розташування блокпостів, дислокацію та переміщення української військової техніки. У соцмережах ворожі агенти намагалися посіяти паніку та агітували мешканців здати Маріуполь російським загарбникам.

На Дніпропетровщині СБУ повідомила про підозру помічнику російських окупантів. Місцевий мешканець знімав телефоном пересування української військової техніки. Потім передавав ці дані абоненту з території РФ.

У Запоріжжі оперативники СБУ затримали ворожого агента, який виявився бойовиком так званої «ДНР», ватажком батальйону «Схід». Бойовик маскувався під місцевого жителя і з першого для війни перебував поряд із військовими об’єктами та фотографував їх.

Напередодні повідомлялося, що СБУ заблокувала веб-сайт, через який російські військові отримували координати, щоб бомбити міста України.