Здоров’я

Що буде з вашим організмом, якщо кожен день лузати насіння соняшнику

Ті, хто любить купувати велику пачку насіння соняшнику і клацати їх під улюблений серіал обов’язково повинні прочитати цю інформацію.

Медики розповіли, що буде з вашим організмом, якщо щодня вживати насіння. Так, в насінні міститься багато корисних речовин, завдяки яким покращиться загальне самопочуття, інформує Ukr.Media.

Насіння соняшнику є джерелом вітамінів А, В, D і Е, цинку, заліза, калію і кальцію. Також насіння багаті вітаміном Е, який захищає організм від вільних радикалів.

Також насіння виступають союзником тим, хто хоче схуднути. Людям на дієті обов’язково слід включити у свій раціон клітковину. Вона покращує роботу шлунково-кишкового тракту і позбавляє від запорів. Вживаючи клітковину, людина відчуває себе більш ситою. Виходить, якщо ви на дієті, то насіння — це непогане її доповнення.

Насіння соняшнику містять багато жирів, але це корисні жири, які знижують рівень холестерину в крові. Тим самим вживаючи насіння, ви захищаєте себе від інфарктів та інсультів.

Вживаючи систематично насіння соняшнику, можна істотно знизити ризики розвитку онкології. У насінні містяться фітостероли і цінна лінолева кислота, які значно знижують ризик розвитку колоректального раку і раку легенів, а також розростання метастазів.

Але слід пам’ятати — солоне насіння не таке корисне, як звичайне — в ньому дуже багато солі. Також не забувайте про зубну емаль, яка псується, якщо розлузувати насіння зубами, тому використовуйте для цього процесу руки.