Здоров’я

Що робити, щоб обмежити кількість солодощів у своєму раціоні

4 способи, завдяки яким ви почнете їсти менше солодкого.

Тільки ледача людина не знає про те, наскільки шкідливий цукор. Фахівці стверджують, що цукор — це велика проблема, навіть набагато гірша, ніж наркотики, інформує Ukr.Media.

Слід зауважити, що люди не можуть вчасно зрозуміти, коли пора зупинитися.

Якщо вірити даним статистики, то кожна людина протягом дня з’їдає близько 30 ложок цукру.

Що робити, щоб обмежити кількість солодощів у своєму раціоні?

Потрібно уважно читати етикетки

На жаль, іншого способу контролювати кількість з’їдених солодощів не має.

Крім того, що в солодощах присутній цукор в чистому вигляді, так ще є і різні добавки у вигляді сиропів і інших не найкорисніших компонентів.

Якщо ви бачите, що на етикетці вказано щось подібне, то найкраще відмовитися від такого продукту. Малоймовірно, що він принесе користь.

Потрібно вживати в їжу достатню кількість жирів і довгих вуглеводів

Потрібно розуміти, що епоха дієт без жирів вже давно залишилася в минулому. Вони потрібні нашому організму, а також допомагають схуднути.

Є хороші жири, які можна вживати в їжу. До них можна віднести нерафіновані олії, горіхи, авокадо. До довгих вуглеводів відносяться різні крупи, а також цільнозерновий хліб.

Якщо ви відчуваєте дуже гостре бажання з’їсти солодке, значить так реагує ваш організм на різке падіння рівня цукру в крові. Якщо ви будете їсти багато правильних жирів і довгих вуглеводів, то нічого поганого не станеться.

Потрібно додати, що до швидких вуглеводів відносяться різні булочки, фастфуди та інша, не найкорисніша їжа, від якої ви дуже швидко знову почнете відчувати голод.

Одним з популярних сніданків вважаються тости з авокадо. Саме така їжа допомагає людині якомога довше залишатися ситою. Крім того, не виникатиме бажання перекусити чимось солодким.

Необхідно проаналізувати свої звички

Потрібно звернути увагу на те, що саме ви вживаєте в їжу, що у вашому меню вважається найголовнішим джерелом цукру? Може ви дуже любите морозиво або тортики?

Чи додаєте ви в напої цукор? Ми можемо його не помічати, але насправді цукру дуже багато в нашому раціоні. Потрібно просто зрозуміти, що саме у вас вважається найболючішою зоною з солодких продуктів.

Як тільки ви це зробите, то можна починати виключатися шкідливі продукти зі свого раціону. Так, це буде не просто. Щоб не зриватися, необхідно робити це поступово.

Потрібно сказати, що іноді джерелом цукру можуть бути, на перший погляд, найшкідливіші фрукти, наприклад, банани, або виноград. Також джерелом цукру можуть бути ваші улюблені салатні заправки або напівфабрикати.

Шукайте корисні альтернативи

Скоротити вживання цукру — це не означає, що потрібно повністю відмовитися від продуктів, в складі яких є цукор. Наприклад, випікаючи пиріг, замість цукру додайте в нього родзинки або банани.

Виходить смачно і солодкість відчувається. Якщо ви любитель солоденького смузі, то підсолодити його можна за допомогою подрібнених фініків.