ГоловнеЗдоров’я

Що з’їсти, щоб схуднути — формула успішного схуднення

Лайфхаки для стрункості без дієт.

Формула успішного схуднення, на яку посилаються фахівці, давно всім відома: 80 відсотків — харчування, на 20 відсотків — фізичне навантаження. Зробивши висновки про те, що наш раціон більшою мірою відповідає за стрункість фігури, багато пускаються в крайнощі: сідають на жорсткі дієти, а то і зовсім починають голодувати. Експерти попереджають: це свідомо помилковий шлях, інформує Ukr.Media.

Відмова від їжі будь-якому організму дається важко і не даремно. Варто чітко розділяти схуднення і виснаження. Здорове схуднення, звичайно, теж пов’язано з обмеженнями в раціоні, але ніколи — з повною відмовою від їжі. Жорсткі дієти і голодування, звичайно, можуть дати короткочасний ефект, проте будьте впевнені: в перспективі виснажений організм завжди «візьме все» і поверне втрачені кілограми з запасом — вони стануть «подушкою безпеки» на той випадок, якщо його знову позбавлять їжі.

Тому жарт про «що б такого з’їсти, щоб схуднути» має під собою всі підстави. Втім, ми не будемо в черговий раз говорити про збалансований раціон — це і так всі знають. Краще поділимося хитрощами, які допоможуть прискорити процес схуднення без жорстких дієт.

Так, безумовно, той набір продуктів, які ви вживаєте, грає дуже важливу роль в тому, як швидко ваша мета — стрункість, буде досягнута. Однак скорегувати можна не стільки сам раціон, скільки його розклад.

Наш обмін речовин найактивніше вранці, відразу після пробудження, потім же він сповільнюється — чим ближче до сну, тим він повільніше. Тому найкалорійніші страви їжте на сніданок. Є розхожа думка про те, що до 12 можна все, проте краще все ж не зловживати солодким і фастфудом в будь-який час доби. На обід вибирайте більш калорійні продукти, а вечеря нехай буде найлегшим прийманням їжі.

Раніше великою популярністю користувалася дієта, при якій не вживали взагалі нічого, крім води, після 18 годин, проте її давно розвінчали. Для підтримання фігури досить, щоб ваше останнє приймання їжі проходило не пізніше, ніж за 3-4 години до відходу до сну.

Швидкий обмін речовин — запорука успішного схуднення. Чим швидше протікає обмін речовин в тілі людини, тим швидше переробляються мікроелементи що надходять з харчуванням. Якщо ж він сповільнюється, то органи не отримують енергію вчасно. А жири, замість того щоб спалюватися, відкладаються у вигляді зайвих кілограмів.

Не можна не згадати тут і про продукти з так званої «негативною калорійністю». Що це таке? Це їжа, на перетравлення якої організм витрачає стільки ж або більше калорій, скільки міститься в ній самій. Зазвичай мова тут йде про продукти, що рясніють клітковиною і водою. Найвідоміші з них — селера і кавун, проте список продуктів з аналогічними властивостями значно більший: морква, спаржа, кабачок, огірки, помідори, броколі, капуста, капуста цвітна, часник, зелена квасоля, редис, шпинат, щавель, баклажан, болгарський перець, цукіні, а ще полуниця, цитрусові, аґрус, яблука, гранат. До продуктів з «негативною калорійністю» відносять і гриби, водорості, морська капуста, гіркий шоколад і безліч спецій: імбир, кориця, кмин, коріандр.