ГоловнеСоціум

Шлях до незалежності України. У Єревані показали документальний фільм «Дорога неповернення»

В малому залі Будинку кіно у Єревані відбувся показ фільму «Майдан» спільного виробництва ГО «Фактум» та студії «Версус» за ініціативи «Алік Медіа». Документальний фільм «Дорога неповернення».

У переповненому залі були присутні дипломати, акредитовані у Вірменії, та люди, які просто цікавляться новітньою історією України з 1990 по 2020 роки.

Автор документального фільму Тигран Паскевичян, головний редактор «Алік Медіа», коротко представив історію створення фільму, і наприкінці промови він сказав: «Якщо ви запитаєте, з якою метою вірменський документаліст звернувся до цієї теми, я скажу, що хоч це й історія України , але однаково про Вірменію, оскільки основна тема – завойована на початку 90-х незалежність і прагнення берегти його».

Перед показом також виступив тимчасовий повірений у справах України у Вірменії Сергій Кулик. «Для України Майдан — це не слова, а дія, реальні кроки до цінностей демократії, свободи та незалежності».

Український дипломат згадав одну з перших жертв Майдану Сергія Нігояна. «Я впевнений, що він би пишався цією єреванською прем’єрою».

Після перегляду фільму присутні були запрошені на прийом у фойє Будинку кіно, де були представлені фотографії, зроблені Гарсом Хачатуровим під час війни.

З ініціативи та коштом останнього була запрошена до Вірменії бандуристка Надя Левенко, яка своїми інструментальними та вокальними виступами створила теплу українську атмосферу.

Репортаж радіостанції «Азатутюн» «Майдан. Фільм «Дорога неповернення» про Україну«.