ГоловнеПолітика

Шольц розповів, як застеріг Путіна від використання біологічної та хімічної зброї

Канцлер Німеччини Олаф Шольц розповів, що попередив президента Росії Владіміра Путіна під час прямих переговорів не використовувати біологічну або хімічну зброю в Україні. Про це Шольц розповів в інтерв’ю виданню Die Zeit.

«У прямій розмові я застеріг президента Путіна від застосування біологічної чи хімічної зброї. Російські заяви про те, що Україна розробляє біологічну та хімічну зброю або що США мають намір використовувати таку зброю в Україні, жодна з яких не відповідає дійсності, видаються мені прихованою загрозою, яку сам Путін розглядає для використання такої зброї», — сказав Шольц.

«Ось чому мені було важливо сказати йому дуже чітко і прямо: це було б неприйнятно та не можна пробачити. Ніхто не повинен навіть думати про це», — додав канцлер Німеччини.

Він підтвердив готовність до подальших санкцій проти Росії у разі ескалації.

Як повідомлялося, уряди країн Європейського Союзу розглянуть питання про накладення нафтового ембарго на Росію у зв’язку з її вторгненням в Україну.

Дипломати ЄС заявили, що російська атака з використанням хімічної зброї або потужне бомбардування Києва може стати причиною енергетичного ембарго.