ГоловнеПолітика

Швеція та ФРН не проти використання їхньої зброї для звільнення Криму

Україна має право використовувати зброю, отриману від Німеччини і Швеції, для повернення Криму. Про це на спільній прес-конференції в Стокгольмі заявили глави урядів двох країн Олаф Шольц і Магдалена Андерссон, повідомляє Укрінформ.

«Ми підтримуємо Україну озброєнням, яке постачаємо. Ця зброя для того, щоб Україна могла з її допомогою захистити свою територіальну цілісність і суверенітет», – сказав канцлер ФРН, коли давав відповідь на питання, чи можуть ЗСУ використовувати західну зброю для повернення окупованого РФ півострова.

Андерссон, у свою чергу, назвала історичним рішення про надання зброї Києву.

«Ідеться про те, аби Україна могла захистити й оберігати свою територіальну цілісність», – наголосила шведський прем’єр.

Вона також додала, що «Росія не повинна виграти цю війну».

Обидва політики визнали, що для України і Європи «настали темні часи». Але набуття енергонезалежності, а також вступ Швеції та Фінляндії в НАТО зміцнить безпеку ЄС.

Нагадаємо, напередодні Шольц відвідав Осло, де взяв участь у засіданні Північної ради, на якому було обговорено заборону на отримання росіянами шенгенських віз у ЄС. Як відомо, канцлер ФРН не підтримує цієї ініціативи.