ГоловнеСвіт

Швейцарським військовим заборонили користуватися месенджерами

Керівництво Збройних сил Швейцарії заборонило військовослужбовцям користуватися месенджерами Telegram, WhatsApp і Signal, але дозволило єдине використання швейцарської програми Threema, повідомляє Swissinfo.

Однією із причин такого рішення була «необхідність забезпечити інформаційну безпеку».

Компанія Threema базується у Швейцарії та не підпорядковується законодавству будь-якої іншої країни. Месенджер працює відповідно до норм Європейського Союзу про забезпечення збереження даних. Щорічну оплату, яку вимагає з користувачів компанія Threema, здійснюватимуть із поточного армійського бюджету.

Згідно з останніми опитуваннями, найпопулярнішим у Швейцарії застосунком для обміну миттєвими повідомленнями серед осіб віком від 16 до 64 років є WhatsApp.

Нагадаємо, у 2019 році військовим РФ заборонили мати смартфони і вести соцмережі. Їм заборонили мати при собі будь-які пристрої для запису і зберігання інформації чи трансляції її в Інтернет, а також розміщувати фото-, відеоматеріали і дані геолокації.

А у США заборонили продаж китайських смартфонів на військових базах. Пристрої двох китайських виробників можуть становити небезпеку для працівників, даних і роботи Міністерства оборони.