Men's & Women'sГоловне

Скільки води має пити вагітна: питний режим майбутньої мами

Це важливо для вашого малюка і для вас.

Більшість з нас знають про важливість пиття великої кількості води протягом дня. Людське тіло складається приблизно на 60% з води, що робить цю рідину необхідною для багатьох різних біологічних процесів. Крім того, вода становить 90% кровотоку — без неї кров не змогла б доставляти необхідний для життя кисень в кожну клітину тіла, інформує Ukr.Media.

Вода також приносить нам користь у багатьох інших відношеннях, в тому числі підтримує зволоження шкіри, регулює температуру тіла, забезпечує м’який шар в спинному і головному мозку і допомагає розчиняти важливі мінерали, необхідні організму для правильного функціонування.

Важливість пиття води вагітним

Ваші потреби у воді не зменшуються після того, як ви завагітнієте. Насправді, в цей час вони збільшуються.

Вода виконує додаткові функції для вагітної жінки, в тому числі допомагає побудувати систему кровообігу плода (пам’ятайте, кровотік майже повністю складається з води!), а також сприяє наявності амніотичної рідини.

Переваги на цьому не закінчуються — вода також може допомогти полегшити запор, який є поширеним побічним ефектом вагітності, і звести до мінімуму пов’язані з вагітністю набряки на ногах і щиколотках.

Випивайте в середньому 10 чашок води в день

Американський коледж акушерів-гінекологів дає рекомендації від 8 до 12 чашок води в день. Середня кількість — 10 чашок в день.

Ті, хто знаходиться в першому триместрі, можуть насилу утримувати приймання їжі і води, якщо вони відчувають сильне ранкове нездужання і блювоту. У цьому випадку просто зосередьтеся на тому, щоб робити маленькі ковтки води протягом дня, поки ви можете це перетравлювати.

При цьому якщо ви взагалі не можете утримувати рідину, вам необхідно звернутися за медичною допомогою, так як це може призвести до зневоднення.

— Замість того, щоб пити просту воду, подумайте про додавання натурального ароматизатора, наприклад, скибочки лимона або апельсина.

— Ви також можете заварювати трав’яні чаї (за умови, що вони безпечні для вагітних і схвалені вашим лікарем!), щоб збільшити споживання рідини протягом дня.

— Рекомендується пити імбирний і м’ятний чай, так як вони допомагають при ранковій нудоті і заспокоюють травні розлади відповідно.