Здоров’я

Способи збереження свіжого аромату тіла на весь день без дезодорантів

Корисні поради та рекомендації.

Є люди, яким не подобаються різкі запахи дезодорантів. А у когось може і зовсім бути алергія на парфумовану косметику. Але, незважаючи на це, є кілька дієвих способів, які допоможуть зберегти свіжість і приємний аромат тіла на весь день, не використовуючи при цьому парфуми і антиперспіранти, інформує Ukr.Media.

Вживати велику кількість води

Завдяки достатньому вживанню чистої води, можна підтримувати процес потовиділення, перешкоджаючи появі неприємного аромату. Вода дозволить позбутися від смердючого запаху з рота після вживання певних продуктів.

Згідно зі встановленими рекомендаціями ВООЗ, людина зобов’язана випивати мінімум 1,5 літра рідини в день. Для кожної людини є своя норма. Найкраще надавати перевагу чистій воді, відмовившись від кави, чаю та інших газованих напоїв.

Стежити за раціоном харчування

Якщо є можливість не їсти продукти, які викликають неприємний запах, краще відмовитися від них. Сюди відносять: часник, цибуля і т. д. Тим, хто не хоче змінювати своє звичне меню, необхідно завжди після їжі жувати гумку або ж користуватися ополіскувачем для порожнини рота. Це дозволить надати своєму диханню свіжість.

Користуватися тальком

Після прийняття душу можна нанести на шкіру трохи тальку — це дозволить зберегти свіжість на довгий час. Його слід наносити на область пахв і ступень. Він збереже сухість шкіри, що дуже важливо в жарку пору року. Замість тальку можна використовувати дитячу присипку, у неї такий же принцип дії. При цьому необов’язково, щоб ці засоби були ароматизовані.

Користуватися якісним милом і засобом для прання

Гарне і якісне мило допоможе захиститися від мікробів і надовго зберегти запах чистоти. Тим, хто не знає, якому милу віддати перевагу, слід завжди дивитися його склад, в ньому повинні бути вказані натуральні олії.

Важливо також підбирати відповідний засіб для прання. Гель або порошок з приємним ароматом дозволить не тільки утримувати речі в чистоті, але і надати їм свіжість.

Ароматизувати постільну білизну

Тим, хто не хоче користуватися парфумами, можна бризнути ароматизованим спреєм або духами на постільну білизну. Після сну на тілі залишиться запах, але він не буде настільки різким, як від багатьох дезодорантів. Для білизни добре підійде саше або ж ефірні олії.

Купити спрей для взуття

Щоб позбутися від нехорошого аромату, що виходить від взуття, варто придбати спеціальний спрей. Він в обов’язковому порядку допоможе. Важливо також не забувати надягати шкарпетки. Вся річ у тім, що реакція між голою шкірою і матеріалом може викликати поганий аромат. Влітку варто віддати перевагу відкритому взуттю, щоб ноги могли дихати.

Носити одяг, який приємно пахне

Носіння одного одягу кілька днів поспіль призведе до того, що тіло почне неприємно пахнути. Саме тому варто також стежити за чистотою наряду. У даному разі неважливо, який засіб використовується для прання — з запахом або без, найголовніше, щоб одяг залишався чистим.