ГоловнеПолітика

США готують для України нову військову допомогу — ЗМІ

Адміністрація США підготувала додатковий пакет військової допомоги Україні й обговорює із союзниками по НАТО питання про постачання Києву переносного зенітного ракетного комплексу Стінгер, інформує NBC News із посиланням на власні джерела.

«США працюють із союзниками по НАТО над тим, щоб домовитися про поставки запитуваного владою України ПЗРК Стінгер»», — йдеться в повідомленні.

Крім того, за даними ЗМІ, адміністрація Байдена також підготувала додатковий пакет військової допомоги США для України.

Стінгер — американський переносний зенітно-ракетний комплекс, призначений для ураження повітряних цілей, що низько летять (літаків, вертольотів, БПЛА), крім того забезпечує можливість обстрілу неброньованих наземних і надводних цілей. Прийнятий на озброєння в 1981 році.

Один із найпоширеніших ПЗРК, який на озброєнні мають 30 держав, а також деякі національно-визвольні рухи і терористичні організації. Кількість виготовлених ракет Стінгер усіх модифікацій перевищила 70 тисяч од.

Нагадаємо, міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс на зустрічі з українським послом Олександром Міщенком підтвердив, що Латвія надасть Україні допомогу у вигляді зброї.