ГоловнеСвіт

США готують наступну зустріч формату Рамштайн

Міністр оборони США Ллойд Остін анонсував серію міжнародних візитів, у тому числі для наступної зустрічі Контактної групи з оборони України, перша з яких відбулася на базі ВПС США Рамштайн у Німеччині. Про це міністр оборонного відомства США повідомив на своїй сторінці у Twitter.

«Нарешті я поїду до Брюсселя, щоб провести наступну особисту зустріч Контактної групи з питань оборони України. Лідери оборони буквально з усього світу там будуть, щоб обговорити кризу в Україні після неспровокованого вторгнення Росії», — написав глава Пентагону.

Також у Брюсселі він візьме участь у зустрічі міністрів оборони країн НАТО.

«Серед іншого, ми обговоримо заявки на вступ Швеції та Фінляндії та продовжимо наш діалог про реагування на вторгнення Росії в Україну», — додав він.

Нагадаємо, президент США Джо Байден у середу, 1 червня, схвалив новий пакет військової допомоги для України на суму 700 млн доларів.

Напередодні Байден анонсував передачу сучасних ракетних систем Україні. ЗМІ пишуть, що йдеться про мобільну ракетну артилерійську систему HIMARS з боєприпасами дальністю ураження до 70 або 80 кілометрів і що з України взяли слово не стріляти ними по російській території.