ГоловнеСвіт

США хочуть опустити вартість нафти РФ вдвічі – Bloomberg

США і їхні союзники обговорюють встановлення максимальної ціни на російську нафту. На думку Вашингтона, ціна має триматися на позначці 40–60 доларів за барель. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

«Країни НАТО вивчають кілька способів обмежити нафтові доходи Росії, мінімізуючи вплив на свою економіку в дискусіях, що почалися напередодні саміту Великої сімки. США та союзники обговорюють встановлення граничної ціни на російську нафту на рівні 40–60 доларів», – йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що конкретніший поріг, поза яким нафта не купуватиметься, залежить від ринкових умов, коли буде узгоджено верхню межу вартості. Останнім часом російська нафта торгувалася близько позначки 80 доларів за барель.

Раніше президент США Джо Байден пообіцяв «величезні проблеми» для нафти з РФ. США і їхні союзники не надаватимуть страхування російським танкерам, які перевозять нафту. Це завадить транспортуванню цього енергоресурсу.

Також прем’єр-міністр Японії Кісіда Фуміо повідомляв, що максимальні ціни на нафту РФ після введення примусових обмежень її вартості з боку G7 становитимуть не більш як половину поточної закупівельної ціни.