ГоловнеПолітика

США не спостерігають підготовку РФ до застосування ядерної зброї — Білий дім

Білий дім уважно стежить за діями РФ у зв’язку з можливістю застосування ядерної зброї та безпекою Запорізької АЕС. Однак поки що не бачить жодних сигналів, які б змусили США змінити власну ядерну позицію. Про це повідомив в інтерв’ю CNN координатор Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі.

«Ми стежимо за цим з усією увагою. І ми не бачили нічого, що змусило б нас змінити нашу позицію щодо стратегічного стримування», — зазначив він.

За його словами, США сприймають ситуацію серйозно і вжили заходів щодо підготовки відповіді, якщо Росія застосує ядерну зброю.

Заяви російської сторони щодо можливості застосування такої зброї чиновник називає безрозсудними.

«Це безвідповідальна риторика з боку сучасної ядерної держави. Тому, безумовно, ми думали про те, як ми можемо забезпечити дотримання інтересів нашої національної безпеки та інтересів наших союзників із НАТО», — наголосив Кірбі.

Він також відповів, чи може якийсь запуск тактичної ядерної ракети Росією залишитися непоміченим. За його словами, США стежать за цим найретельнішим способом.

Нагадаємо, раніше у західних ЗМІ з’явилася інформація про те, що в НАТО стурбовані виходом в Арктику російської атомної субмарини Бєлгород зі «зброєю Апокаліпсису» на борту.