ГоловнеСвіт

США підготували нові обмеження на експорт чипів до Китаю — ЗМІ

Адміністрація президента США Джо Байдена планує оголосити про нові обмеження на доступ Китаю до американських напівпровідникових технологій. Про це повідомило агентство Bloomberg із посиланням на джерела.

Очікується, що цього тижня Міністерство торгівлі запровадить пакет правил, які регулюватимуть, які напівпровідникові технології можна експортувати до Китаю, включаючи систематизацію попередніх вказівок, наданих окремим компаніям.

Білий дім та міністерство торгівлі відмовилися від коментарів.

«США все більше зосереджуються на обмеженні доступу до високоякісних напівпровідникових технологій та збільшення власних внутрішніх виробничих потужностей у рамках стратегічної конкуренції з другою найбільшою економікою світу», — пише Bloomberg.

За прогнозами, нові заходи включатимуть офіційне оформлення обмежень на експорт технологій виробництва передових напівпровідників, заборону продажу інструментів для виробництва мікросхем у Китаї, а також обмеження доступу до чипів, що використовуються в суперкомп’ютерах і штучному інтелекті.

За словами одного зі співрозмовників агентства, у документі також будуть прописані обмеження, нещодавно введені щодо Nvidia Corp. та Advanced Micro Devices Inc.

Згідно з чинними правилами, американським виробникам мікросхем, таким як Applied Materials Inc., дозволено продавати обладнання для використання в Китаї за певних обставин або оснащувати деякі китайські компанії обладнанням для виробництва менш просунутих напівпровідників.

Кроки, які будуть оголошені цього тижня, включатимуть формальні обмеження на технологію виробництва 14-нанометрових чипів та ін.

Раніше повідомлялося, що Вашингтон у жовтні має намір посилити обмеження на експорт напівпровідників до КНР, які діють із 2020 року.