ГоловнеПолітика

США проведуть ротацію військовослужбовців у Європі

Сполучені Штати проведуть ротацію своїх військ у Європі у найближчі тижні та місяці. Про це пише The Guardian з посиланням на прес-секретаря Пентагону Джона Кірбі.

«Підрозділи повернуться до місць дислокації відповідно до належної передачі відповідальності. Ця передача відбудеться найближчими тижнями, навіть у найближчі місяці цього літа», — повідомив він.

Кірбі зазначив, що ротація має запланований характер і є заміною підрозділів.

«США продовжують курс на підтримку сильного стримування та оборонного позиціонування на східному фланзі НАТО. Міністр оборони США Ллойд Остін доручив розгорнути понад 10 тисяч військовослужбовців у найближчі місяці, які замінять армійські підрозділи на європейському театрі операцій», — сказав він.

Бригада бойової авіації 1-ї бронетанкової дивізії, що складається з приблизно 1800 військовослужбовців з Форт-Блісса, штат Техас, замінить 1-у повітряну кавалерійську бригаду на підтримку прихильності Сполучених Штатів до Атлантичної рішучості.

Бойова група 2-ї піхотної бригади 101-ї повітряно-десантної дивізії з Форт-Кембелл, штат Кентуккі, розмістить близько 4200 солдатів, щоб замінити бойову групу 3-ї піхотної бригади 82-ї повітряно-десантної дивізії у Польщі.

Бойова група 3-ї бронетанкової бригади 1-ї кавалерійської дивізії з Форт-Худ, штат Техас, розгорне приблизно 4200 солдатів, щоб замінити 1-у бронетанкову бригаду 3-ї піхотної дивізії в Німеччині.

Штаб 101 повітряно-десантної дивізії з Форт-Кемпбелл, штат Кентуккі, розгорнеться замість штабу 82 повітряно-десантної дивізії в зоні відповідальності EUCOM. Це близько 500 солдатів.

Раніше повідомлялося, що Пентагон може призупинити постачання озброєння в Україну, якщо Сенат США не схвалить проект допомоги Києву.