ГоловнеПолітика

США замовили для України дрони Switchblade на $18 млн

Міноборони США укладе контракт на суму 17,8 млн доларів на виробництво та відправлення безпілотників Switchblade в Україну. Про це повідомив заступник голови відомства із закупівлі та підтримки Вільям ЛаПланте під час брифінгу.

За його словами, ці дрони будуть доставлені до України у рамках фінансування Ініціативи сприяння безпеці. На сьогодні із запланованих для неї 300 млн доларів Пентагон виділив 136,8 млн.

«На цю суму було куплено та відправлено безпілотні авіаційні системи, передову систему високоточної зброї, пристрої зв’язку, бойове медичне обладнання та витратні матеріали, готові страви, навіть біноклі», — уточнив заступник міністра.

ЛаПланте додав, що Міноборони також використовує фінансування у розмірі 1,45 млрд доларів, схвалене Конгресом США на додаток до допомоги Україні, підписаному в середині березня, для заміни американських запасів ракет Javelin і Stinger і ключових компонентів для цих ракет.

«Прямо зараз ми ведемо активні переговори з армією про Stinger та пов’язані з ними компоненти, і вони продовжуються. Постачання відбудуться до кінця травня», — анонсував чиновник.

Нагадаємо, США ще на початку квітня передали Україні 100 дронів Switchblade. Пізніше США спеціально для потреб України розробили нову версію Switchblade під назвою Phoenix Ghost. Їхнє постачання також вже розпочато.