ГоловнеПолітика

США завершили перекидання десантників у Польщу

Пентагон завершив перекидання у Польщу підрозділів 82-ї повітряно-десантної дивізії для підтримки союзників по НАТО. Про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на командування ВПС США у Європі.

З початку тижня в аеропорт міста Ряшів, який розташовано за 90 км від Львівської області України, здійснили рейси не менше 17 американських військово-транспортних літаків, кожен з них мав змогу доставити понад 100 американських військовослужбовців.

Загалом у Польщу перекинуто 1,7 тисячі військовослужбовців.

З слів офіційного представника Пентагону Джона Кірбі, командування Збройних сил США у зв’язку із ситуацією навколо України перекидає на тимчасовій основі додаткові сили також у ФРН та Румунію.

У рамках заходів для зміцнення безпеки союзників по Європи перекинуто близько 3 тисяч американських військовослужбовців. Крім того, Пентагон тримає 8,5 тисячі військовослужбовців у стані підвищеної готовності для перекидання у Європу.

Нагадаємо, вчора у Польщу прибули ще два американських військово-транспортних літаки C-17A Globemaster III з підрозділами 82-ї повітряно-десантної дивізії Армії США.