ГоловнеСвіт

Стало відомо, коли Британія отримає нового прем’єра

Ім’я нового лідера керівної у Великій Британії Консервативної партії та прем’єр-міністра країни стане відомим 5 вересня. Про це сказав голова парламентського комітету Грем Брейді.

«Результат має бути оголошений 5 вересня, це станеться, коли парламент повернеться з літніх канікул. Я сподівався б, що ми все зробимо досить швидко. Перші два раунди голосування відбудуться цього тижня», — заявив він.

Офіційно висування кандидатів відбудеться 12 липня, а вже на наступний день призначено перший раунд голосування щодо кандидатур на лідерство в партії. Другий раунд, імовірно, відбудеться вже 14 липня.

Відсівання кандидатів необхідно завершити до 21 липня, коли парламент піде на літні канікули. Після цього у списках мають залишитися лише двоє претендентів, долю яких визначатимуть уже не депутати Палати громад, а прості члени Консервативної партії.

Взяти участь у виборах лідера торі, який автоматично стане прем’єром, оскільки партія є керівною, уже виявили бажання 11 політиків-консерваторів.

Нагадаємо, 7 липня Борис Джонсон оголосив про своє рішення піти з посад прем’єр-міністра Великобританії та лідера Консервативної партії. Він зазначив, що виконуватиме зобов’язання до призначення нового глави уряду.

Як відомо, серйозна криза в британському уряді, пов’язана з довірою Джонсону, розвивалася кілька місяців і досягла апогею цього тижня.