Соціум

У Дії з’явилися нові документи

У Міністерстві цифрової трансформації України повідомили про початок бета-тестування нових документів у додатку державних послуг Дія. Зокрема, у додатку з’являються пенсійне посвідчення, а також посвідка на тимчасове чи постійне проживання, повідомляє відомство на своїй офіційній сторінці у Facebook.

«Запускаємо бета-тест пенсійного посвідчення та е-посвідки в Дії. Незабаром українці зможуть скористатися двома необхідними документами у додатку — пенсійним посвідченням та посвідкою на тимчасове чи постійне проживання», — сказано у повідомленні.

Пенсійне посвідчення у додатку можуть протестувати громадяни, які отримали цей документ із 2014 року (пластиковий або у вигляді платіжної картки).

Посвідку на проживання можна протестувати, якщо є цей документ у вигляді пластикової картки з безконтактним електронним носієм. Документ має бути виданий після 25 квітня 2018 року, також необхідні банківський рахунок для авторизації у Дії через BankID та смартфон з NFC.

Нагадаємо, раніше анонсувалась поява в Дії документів про освіту. Крім того, Верховна рада ухвалила у першому читанні законопроект, що передбачає використання додатка Дія у судочинстві.