ГоловнеПолітика

У Донецьку планується евакуація — головнокомандувач ЗСУ

У Донецьку та низці інших непідконтрольних Києву населених пунктів планується евакуація місцевого населення. Про це в четвер, 17 лютого, заявив головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний у Facebook.

«За інформацією, що надходить з ОРДО, у деяких населених пунктах на тимчасово окупованій території, зокрема в Донецьку, планується евакуація місцевого населення у зв’язку з можливим загостренням», — йдеться у повідомленні.

На тлі цих даних генерал оприлюднив офіційну заяву, що ЗСУ неухильно дотримуються Мінських домовленостей та норм міжнародного гуманітарного права, не планують жодних наступальних операцій чи обстрілів мирних жителів, а дії української армії мають виключно оборонний характер.

«Відповідальність за ситуацію на тимчасово окупованих територіях несе держава-окупант Російська Федерація. Будь-які збитки, які можуть бути завдані людям чи об’єктам інфраструктури на тимчасово окупованих територіях, є провокацією», — додав він.

Нагадаємо, напередодні на Донбасі серйозно загострилася ситуація. За день сепаратисти здійснили 50 обстрілів, 41 із них — із забороненого Мінськими угодами озброєння.

Під вогонь потрапили дитячий садок, школа, станція та локомотивне депо. Постраждали вихователі дитсадка у Станиці Луганській, їх контузило.