ГоловнеПолітика

У ЄС скликають екстрений саміт через дії Росії

У Євросоюзі, у зв’язку із визнанням Росією «ЛДНР», скликають екстрений саміт глав держав та урядів ЄС. Його призначено на четвер, 24 лютого. Про це йдеться в опублікованому в середу листі голови Євроради Шарля Мішеля, адресованому 27 лідерам країн спільноти.

«Агресивні дії Російської Федерації порушують міжнародне право, територіальну цілісність та суверенітет України. Вони також підривають порядок європейської безпеки. Важливо, щоб ми, як і раніше, були єдині та рішучі та спільно визначали наш колективний підхід та дії. Тому я хотів би запросити вас на спеціальне засідання Євроради у четвер, 24 лютого, яке відбудеться очно у Брюсселі та розпочнеться о 20:00 (21:00 за Києвом)», — йдеться у повідомленні.

Серед питань, які Мішель пропонує лідерам обговорити на саміті, — «як вчинити з Росією».

«Я хотів би, щоб ми обговорили: останні події; як ми захищаємо міжнародний порядок, заснований на правилах; як ми чинимо з Росією, зокрема притягуючи її до відповідальності за її дії; як ми й надалі підтримуватимемо Україну та її народ», — заявив він.

Глава Європарламенту Роберта Метсола повідомила, що скликала екстрену зустріч 24 лютого з лідерами політичних груп для обговорення ситуації навколо України.

Нагадаємо, сьогодні ЄС оголосив санкції проти РФ за визнання «ЛДНР». Санкції запроваджено проти 351 депутата Держдуми РФ, який проголосував за визнання «ЛДНР», а також проти 27 фізичних та юридичних осіб Росії. Також введено санкції щодо держборгу РФ, обмежений доступ до ринків капіталу та фінансових ринків ЄС.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net