ГоловнеСоціум

У МВС сказали, скільки знадобиться часу на розмінування України

На повне розмінування українських територій, де відбуваються чи проходили бойові дії, знадобиться до 10 років. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Наразі заміновано близько 300 тисяч квадратних кілометрів. За словами Монастирського, зараз майже половина території України забруднена боєприпасами, що не розірвалися.

«Це половина території України. На розмінування у таких масштабах потрібно п’ять-сім, а то й 10 років», — сказав Монастирський.

Він зазначив, що з початку війни піротехніками ДСНС вже знешкоджено майже 130 тис. боєприпасів, у тому числі майже дві тисячі авіабомб, обстежено (очищено) територію площею майже 30 тис. квадратних кілометрів.

Проте Монастирський наголосив, що це лише поверхневе розмінування. Небезпечними залишаються ліси та лісосмуги. Він закликав українців ознайомитись із правилами мінної безпеки, а також проводити бесіди з дітьми.

Нагадаємо, раніше міністр МВС Денис Монастирський заявив, що в Україні залишаються замінованими понад 30 млн га землі. Наразі проводиться розмінування Київської, Сумської, Чернігівської та Харківської областей.