ГоловнеПолітика

У НАТО заявили, що впевнені у збереженні зброї, що постачається в Україну

У НАТО заявили, що впевнені в тому, що Україна належним чином забезпечує безпеку та облік зброї, яку отримує від союзників.

Це випливає з коментаря офіційного представника Альянсу на статтю, раніше опубліковану Financial Times із заголовком «НАТО та ЄС б’ють на сполох через ризик контрабанди зброї Україною», повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Союзники з НАТО повністю солідарні з керівництвом і народом України у героїчному захисті своєї країни. Ми допомагаємо відстоювати основне право України на самооборону з безпрецедентним рівнем підтримки. Ми впевнені у прихильності українського керівництва належній безпеці та обліку зброї союзників», — йдеться у коментарі.

Раніше із подібною заявою виступили і в Євросоюзі.

Як заявив спікер ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Петер Стано, Росія розпочала інтенсивну кампанію дезінформації проти України, ЄС і НАТО, заявляючи про «контрабанду зброї», що поставляється союзниками.

«Ми не можемо говорити про НАТО, але, з погляду ЄС, російська пропаганда і дезінформація робить такі спроби дуже регулярно і масовано. Фактично, вся інформація, що виходить із Кремля чи від Міністерства оборони або Міністерства закордонних справ (Росії — ред.), є такою масованою пропагандою та звичайною брехнею», — заявив Стано.

До слова, голова Офісу президента Андрій Єрмак запропонував створити комісію з контролю за зброєю від союзників.