ГоловнеСвіт

У Пентагоні оцінили успіхи ЗСУ з новою американською зброєю

Українські військові успішно використовують американські РСЗВ HIMARS та іншу зброю для ураження російських командних пунктів та ослаблення їхньої можливості на полі бою. Про це повідомив журналіст Foreign Policy Джек Детч, коментуючи підсумки закритого брифінгу Міноборони США.

Він навів слова високопосадового представника Пентагону, який заявив, що Україна «дуже ускладнила» Росії проведення операцій на острові Зміїний у Чорному морі, використовуючи ракети Harpoon для атаки на кораблі, що поповнюють запаси.

«Відхід Росії з острова Зміїний полегшить Україні захист Одеси», — заявив чиновник.

Крім того, за даними чиновника Пентагону, Україна успішно атакує російські командні пункти через надані американцями системи залпового вогню HIMARS.

«США вважають, що Росія завдала удару протикорабельною ракетою по торговому центру в Кременчуці», — заявив представник оборонного відомства США.

Цей напад з боку РФ, за словами чиновника Пентагону, ще раз показує «безрозсудний характер» російських атак.

Крім того, Джек Детч пише, що США нададуть ЗСУ системи ППО з метою переходу України з радянського озброєння на нові системи.

Також наголошується, що США зосереджені на постачаннях в Україну 155-міліметрових артилерійських снарядів для гаубиць та GMLRs.

Напередодні повідомлялося, що Пентагон оголосив про надання Україні зброї на загальну суму 820 млн доларів.

Перед цим президент США Джо Байден анонсував постачання Україні західних систем ППО та ще більше установок HIMARS.