ГоловнеСвіт

У Пентагоні розповіли про проблеми армії РФ

Російські офіцери середньої ланки відмовляються виконувати накази своїх командирів та діють не за планом. Про це пише CNN із посиланням на слова високопоставленого представника Пентагону.

За словами чиновника, «окупанти впали духом і мають проблеми з дисципліною».

У відповідь на уточнююче питання про саботаж офіцерів армії РФ представник Пентагону сказав, що інформація про це надходить з усних повідомлень, свідчень «у судах регіону Донбасу».

«Як правило, це, знаєте, офіцери середньої ланки, на різних рівнях, аж до рівня батальйону… ми бачили ознаки того, що деякі з цих офіцерів або відмовлялися підпорядковуватися наказам, або не підкоряються їм з тією мірою запопадливості, якої ви очікуєте від офіцера», — розповів представник Пентагону.

Крім того, він зазначив, що окупантам стало складно отримати матеріально-технічне забезпечення, що «значно уповільнює їхні плани наступу».

Джерело агентства пояснило, що російська армія зараз намагається зробити на Донбасі те, що у Збройних силах США називають «загальновійськовий маневр», але не може.

«Це означає, що ви переміщаєте всі свої сили якимось зрежисованим, організованим чином. І вони намагаються це зробити, але вони не дуже успішні», — сказав топ-чиновник Пентагону.

За інформацією Міноборони США, росіяни намагаються спочатку провести масовані артобстріли території, послабити таким чином оборону українців і відправляти туди сухопутні війська.

«Вони сильно відступають від своєї доктрини…. І проблема для них у тому, що українці мають і артилерію, і далекобійні гармати, і їх зараз набагато більше. І вони чинять опір цьому останньому підходу росіян, — сказав представник Пентагону. — Вони завдають удару у відповідь своєю артилерією і непогано вміють маневрувати».

За інформацією Пентагону, станом на 9 травня в Україні перебувають 97 батальйонних тактичних груп, що дещо більше, ніж минулого тижня.

Нагадаємо, президент США Джо Байден підписав закон про ленд-ліз для України.