ГоловнеСвіт

У РФ закінчується важлива мікроелектроніка — США

Військово-промисловий комплекс Росії зазнає дефіциту критично необхідної мікроелектроніки у зв’язку із санкціями, які ввели західні країни. Про це заявив заступник міністра фінансів США Уоллі Адейемо на зустрічі країн, які запроваджують економічні обмеження щодо РФ, повідомляє сайт американського мінфіну.

Зараз Москва не може отримати доступ до передових технологій і західних фінансових систем. Це обмежує можливості її оборонної промисловості виробляти зброю. Тепер їй складніше заміняти те, що було знищено під час війни.

«У Росії закінчується мікроелектроніка, що має вирішальне значення для їхнього військово-промислового комплексу, і російські чиновники стурбовані тим, що їм не вистачає іноземних компонентів», — наголосив чиновник.

Два найбільші російські виробники мікроелектроніки були змушені тимчасово призупинити виробництво через відсутність критично важливих зарубіжних технологій, зазначив Адейемо.

Зазначимо, що раніше глава Мінфіну США повідомив, що Вашингтон готовий запроваджувати санкції проти країн, які постачають Росії боєприпаси або підтримують військово-промисловий комплекс РФ.

Як відомо, МЗС Франції заявило, що передача іранських безпілотників — дронів-камікадзе — Росії є порушенням резолюції Ради безпеки ООН.