ГоловнеПолітика

У США назвали умову не вторгнення РФ в Україну

Наразі існує висока ймовірність того, що Росія вторгнеться в Україну. Про це заявив голова комітету з розвідки Палати представників Конгресу США Адам Шифф, повідомляє The Guardian.

За словами Шиффа, утримати від цього президента РФ Володимира Путіна зможуть лише «небачені санкції».

«Я думаю, що для того, щоб стримати те, що здається дуже ймовірним російським вторгненням в Україну, знову знадобляться величезні санкції проти Росії. І я вважаю, що наші союзники мають бути переконані в цьому. Росія має зрозуміти, що ми є єдиними в цьому», – зазначив Шифф.

На запитання, чи вважає він, що переговори Путіна і Байдена мають шанси запобігти подальшому вторгненню, він заявив: «боюся, що Путін дуже ймовірно вторгнеться».

«Я досі, щиро кажучи, не розумію повної мотивації, чому він зараз це робить, але він, безумовно, має намір це зробити, якщо ми не зможемо переконати його в іншому. І я думаю, що ніщо інше, ніж рівень санкцій, якого Росія ніколи не бачила, не втримає його», — наголосив Шифф, додавши, що санкції — це саме те, що США потрібно зробити разом із союзниками.

Нагадаємо, напередодні президенти США та України Джо Байден та Володимир Зеленський провели переговори, під час яких американський лідер підтвердив підтримку України на тлі агресії Росії.

Раніше повідомлялося, що США та Канада провели переговори щодо України. Сторони особливу увагу приділили питанню розробки заходів у відповідь щодо Росії у разі подальшої агресії проти України.