ГоловнеСоціум

Україна не припинить боротьбу за Зміїний – ГУР

Україна боротиметься за острів Зміїний стільки, скільки потрібно. Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

Він наголосив, що острів має стратегічне значення як для України, так і для російських окупантів, оскільки дозволяє контролювати ситуацію на півдні країни. Також Зміїний важливий з погляду можливості висадки Росією тактичного морського десанту.

“Той, хто контролює острів, може будь-якої миті заблокувати рух цивільних суден у всіх напрямках на південь України… Острів Зміїний — це територія України, і ми її деокупуватимемо і боротимемося за неї стільки, скільки буде потрібно. Це стратегічно важлива точка, щоб відкрити торгові морські шляхи, завозити нам зброю та виключити будь-які можливі військові дії росії на території ПМР, з якою вони (війська РФ) можуть атакувати західну частину України», — заявив Буданов.

Раніше у британській розвідці повідомили, що Росія зможе домінувати у північно-західній частині Чорного моря, якщо зміцнить свої позиції на острові Зміїний.
Нагадаємо, з початку травня ЗСУ знищили біля острова Зміїний кілька російських катерів, гелікоптер і підбили фрегат Адмірал Макаров. А 12 травня стало відомо про удар по новітньому кораблю РФ Всеволод Бобров.