ГоловнеПолітика

Україна отримає обладнання проти БПЛА – НАТО

Україна отримає від НАТО сотні пристроїв, спрямованих на боротьбу із російськими та іранськими безпілотниками. Про це заявив генеральний секретар організації Єнс Столтенберг у Брюсселі на прес-конференції, яка відбулася після закінчення дводенного засідання міністрів оборони країн-членів альянсу.

«У рамках Комплексного пакету допомоги НАТО постачатиме Україні найближчим часом обладнання для боротьби з безпілотниками: йдеться про сотні пристроїв для генерації перешкод, які допоможуть зробити неефективними безпілотники російського та іранського виробництва, а також захистити українське населення та критично важливу інфраструктуру. У довгостроковій перспективі ми також допоможемо Україні перейти від радянського обладнання до сучасного обладнання НАТО», – розповів він.

Генсек наголосив, що НАТО не є стороною конфлікту, проте Альянс продовжить підтримувати Україну доти, доки це буде необхідно.

«Інші союзники також надають Україні допомогу. Я дякую їм і закликаю продовжувати. Ми також надаємо паливо, зимовий одяг у рамках цього Комплексного пакету допомоги НАТО», — підсумував Столтенберг.

Як повідомлялося, за словами міністра оборони Британії Бена Уоллеса, зброя для українських військових у західних партнерів Києва не закінчиться. Крім того, Захід зможе перебудувати ланцюжок постачання озброєння на відміну від ізольованої Росії.

Додамо, що Німеччина передала Україні першу із чотирьох обіцяних систем протиповітряної оборони IRIS-T.